Relativismul, o cauză a urii împotriva creștinilor

65

Relativismul și secularizarea atacă libertatea religioasă prin atentarea la respectul faţă de transcendental, susţine Arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar pentru relaţiile cu statele, în cadrul Vaticanului. Mamberti s-a adresat unei audienţe formate din participanţii la întâlnirea Organizaţiei pentru Securitate și Cooperare în Europa, care a avut loc luni, la Roma.

Relativismul și secularizareal atacă libertatea religioasă prin atentarea la respectul faţă de transcendental, susţine Arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar pentru relaţiile cu statele, în cadrul Vaticanului. Mamberti s-a adresat unei audienţe formate din participanţii la întâlnirea Organizaţiei pentru Securitate și Cooperare în Europa, care a avut loc luni, la Roma.

„Relativismul şi secularizarea neagă două aspecte fundamentale ale fenomenului religios, şi prin urmare dreptul la libertate religioasă, care cere să fie respectat: dimensiunile transcendentală şi socială ale religiei, prin care persoana umană caută să se relaţioneze, potrivit la ceea ce îi dictează conştiinţa, la realitatea, să spunem aşa, de deasupra şi din jurul ei," a reclamat arhiepiscopul, citat de Catholica.ro.

Oficialul de la Vatican admite că marginalizarea religiei nu poate fi pusă la egalitate cu persecuţia reală, însă a subliniat că „actele din ură se hrănesc în mod invariabil dintr-un mediu în care libertatea religioasă nu este pe deplin respectată și religia este discriminată."

Arhiepiscopul a atenţionat că o viziune care suprapune libertatea cu relativismul sau agnosticismul militant poate fi un factor declanșator pentru actele de ură.

(Foto: Catholica.ro)