Biserica a stabilit oficial unde s-a arătat fecioara Maria în SUA

155

Biserica Romano-Catolică a desemnat, ieri, singurul loc din Statele Unite unde au avut loc apariţii ale fecioarei Maria. Este vorba despre Brown County din statul Wisconsin.

Adele Brise, o călugăriţă născută în Belgia, a susţinut, în anul 1859, că a văzut-o de 3 ori pe fecioara Maria. Brise a mărturisit că a văzut o femeie îmbrăcată în alb care i-a spus că este „regina cerurilor care se roagă pentru convertirea păcătoşilor". Ulterior, Brise a fondat acolo o şcoală catolică şi o comunitate a călugăriţelor franciscane.

Pelerini de pe întreg cuprinsul SUA s-au adunat, de-a lungul anilor, în acest loc. Totuşi, abia în ultimii 2 ani, conducerea diocezei catolice din Green Bay a iniţiat procesul de recunoaştere oficială a apariţiilor fecioarei. Decizia bisericii aşază Brown County alături de alte locuri renumite pentru presupusele apariţii ale fecioarei Maria, precum Fatima (Portugalia), Lourdes (Franţa) şi Guadalupe (Mexic), notează Associated Press.

Decizia episcopului David Ricken a venit după ce o comisie a cercetat, timp de 2 ani, fenomenul acestor apariţii misterioase. Apariţiile la care a fost martoră Adele Brise „au, într-adevăr, un caracter supranatural şi, prin urmare, accept aceste apariţii ca fiind demne de crezare (deşi nu obligatorii)", a declarat Ricken.

Episcopul a subliniat că nu neagă faptul că unii au îndoieli vizavi de veridicitatea acestor apariţii. „Nu poţi să îi obligi pe oameni să creadă ceva, iar aceasta nu este o chestiune unde ei trebuie să creadă neapărat pentru ca să fie buni catolici", a spus David Ricken, notează fox11online.com.