În Rusia, se vând cupoane de reduceri pentru iertarea păcatelor

167

Site-ul rusesc kuponklub.ru propune un cupon de reduceri de 50% pentru credincioşii care vor să se spele de păcate înainte de „apocalipsa" mayaşă, despre care se spune că ar avea loc pe 21 decembrie 2012.

Iniţiativa aparţine unei Biserici Catolice Italiene care promite, în schimbul sumei modice de 500 de ruble (12 euro) să  asigure credincioşilor un loc în rai. Nu se ştie încă de ce Biserica Catolică a pregătit oferta pentru credincioşii ruşi, care sunt în majoritate covârşitoare creştini ortodocşi.

„Potrivit predicţiilor, lumea noastră se va sfârşi. Dar acesta nu este un motiv pentru a ne întrista. Biserica Catolică Assisi, din regiunea italiană Ombria, provincia Perugia, aflată la sud de muntele Subasio, organizează iertarea păcatelor. În aceste vremuri tulburi, acesta este un cadou picat din cer – o incredibilă reducere de 50% pentru a vă mântui", se afirmă în comunicatul postat pe site-ul rusesc şi citat de Mediafax.

Cine doreşte să beneficieze de ofertă pentru el sau pentru apropiaţii săi trebuie să cumpere cuponul, după care trebuie să trimită codul primit la o adresă de e-mail menţionată pe site. Banii obţinuţi din vânzarea cupoanelor vor fi donaţi, potrivit anunţului de pe site.