Vaticanul a sărbătorit 900 de ani de existenţă a Cavalerilor de Malta

27

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta (numit și Ordinul Cavalerilor Ioaniţi) aniversează anul acesta nouă secole de existenţă. Momentul a fost marcat festiv sâmbătă, cu o procesiune care a avut loc în Piaţa Sfântu Petru în întâmpinarea unei slujbe la bazilică, și o audienţă la Papa Benedict al XVI-lea, el însuși cândva un membru al ordinului.

La ceremonie au participat și Regele Mihai, şi Alteţele Lor Regale Principesa moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae, a precizat, printr-un comunicat, Casa Regală a României.

„Ordinul Suveran de Malta a stabilit relaţii diplomatice cu România în anul 1932, sub domnia Regelui Carol al II-lea. Primele acţiuni umanitare ale Ordinului s-au desfăşurat, însă, pe teritoriul ţării noastre începând cu secolul al XIII-lea. Regele Mihai I a făcut o vizită la Roma, la invitaţia Suveranului Ordinului, în ianuarie 2012, iar Principesa Moștenitoare şi Principele Radu au fost primiţi de Suveranul Ordinului, tot la Roma, în octombrie 2012″, se arată în comunicatul Casei Regale a României.