Vatileaks: Papa cere „credincioșie” urmașilor săi

53

Papa Benedict al XVI-lea a făcut un apel la „credincioșie" din partea urmașilor săi, după ce un scandal prin privind scurgeri de informaţii a dus la arestarea majordomului său.

„Vă încurajez să cultivaţi acea legătură personală cu Vicarul lui Christos, ca parte a spiritualităţii voastre," a declarat papa într-un discurs susţinut la școala diplomatică a Sfântului Scaun, Academia Ecleziastică Pontificală. Pentru cei care lucrează la Vatican, a mai subliniat Suveranul Pontif, „este de o importanţă și mai mare, întrucât ei își investesc mare parte din energia, timpul și slujirea lor în serviciul Succesorului lui Petru".

„Credincioșia lui Dumnezeu este cheia și sursa propriei voastre credincioșii. Aș vrea să vă amintesc astăzi tocmai de această virtute, care exprimă bine legătura unică între papă și colaboratorii săi direcţi," a mai spus Papa, informează AFP.

Deși majordomul suspectat pentru scurgerile de informaţii a fost arestat, noi documente continuă să iasă la suprafaţă, pe măsură ce informatori de la Vatican jură să continue acţiunile lor, până ce doi dintre ajutoarele apropiate ale papei vor fi înlăturate din funcţie, relatează Washington Post.

O scrisoare anonimă expediată pe adresa unei publicaţii italiene, La Repubblica, susţine că cei care se autointitulează „cârtiţele" de la Vatican mai deţin încă sute de documente secrete și că Paolo Gabriele nu este altceva decât un „ţap ispășitor".