20.000 de biserici se unesc pentru a invita America la Biserică

75

În luna septembrie, aproximativ 20.000 de biserici aparţinând mai multor confesiuni cu diferite stiluri de închinare vor invita la Biserică peste 10 milioane de americani care nu o frecventează, cu ocazia evenimentului anual Duminica Naţională Înapoi la Biserică.

Deși America se declară o naţiune creștină, tot mai mulţi americani au renunţat să mai frecventeze biserica în ultimele decenii. Cu toate acestea, „82% dintre persoane vor veni la biserică dacă sunt invitate de o rudă apropiată sau de un prieten. Procentul e similar celui care indică numărul persoanelor dezrădăcinate de biserică – persoane care obișnuiau să frecventeze biserica în mod regulat, dar, dintr-un motiv sau altul, au renunţat", afirmă Thom Rainer în cartea sa, intitulată Vecinii Dezrădăcinaţi de Biserică de Vizavi (The Unchurched Next Door), citat de Charismatic News.

 De la iniţierea evenimentului, în toamna anlui 2009, numărul bisericilor participante la Duminica Naţională Înapoi la Biserică a crescut exponenţial. În 2010, numărul s-a dublat de la 3.800 la 7.600. În 2012, numărul a crescut până la 13.100 de biserici, care au invitat aproximativ 7.5 milioane de prieteni, rude, vecini și colegi de serviciu la biserică.

„Invitarea Americii înapoi la Biserică nu e o sarcină insurmontabilă", afirmă Eric Abel, directorul adjunct de marketing al evenimentului. Un sondaj realizat de organizatorii evenimentului a scos la iveală că, după ediţia din toamna trecută, participarea la biserică a crescut cu 38%, iar 97% dintre pastori au afirmat că vor participa și la ediţia de anul acesta.

 „Crearea unui context în care oamenii să le poată adresa o invitaţie membrilor familiei, prietenilor și colegilor de serviciu a avut un impact uriaș, nu doar în ce privește participarea la biserică, ci și sentimentul de speranţă din cadrul comunităţilor", a afirmat un reprezentant al Redeemer Lutheran Church. El a adăugat că biserica sa va participa și anul acesta, întrucât ediţia de anul trecut „a fost o experienţă excelentă, care ne-a reaprins spiritul evanghelic".