3 versete biblice care te „invită” la biserică

1487

A încerca să ai succes în viaţa de creștin fără niciun pic de sprijin din partea celor care îţi împărtășesc credinţa este ca și cum ai purta un război, de unul singur, împotriva unei armate întregi, scrie Michael Haverluck, pe Believe.com.

Editorialul lui Haverluck aduce în atenţia cititorilor trei versete biblice care scot în evidenţă importanţa comuniunii cu ceilalţi credincioși.

Primul verset luat în discuţie subliniază puterea pe care o dă comuniunea, în ciuda faptului că mulţi consideră că a simţi nevoia de ajutor e semn de slăbiciune.

„Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice. Tot aşa, dacă se culcă doi împreună, se încălzesc unul pe altul, dar cum are să se încălzească dacă e singur? Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor." (Eclesiastul 4:9-12)

Al doilea verset arată că necesitatea comuniunii era vizibilă și în timpul Bisericii Primare.„Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii, şi în rugăciuni." (Faptele Apostolilor 2:42)

Al treilea verset pune în evidenţă importanţa responsabilizării reciproce, prin participarea la serviciile divine ale bisericii.„Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie." (Evrei 10:24-25)