În Brazilia, toleranţa s-a transformat în apostazie

244

Bisericile creştine care sunt dispuse să treacă cu vederea învăţăturile din Biblie despre homosexualitate iau amploare în Brazilia, conform BBC.

În regiunile din jurul oraşelor Sao Paolo şi Rio de Janeiro există 10 biserici diferite care acceptă public homosexualitatea ca stil de viaţă şi care numără, în prezent, peste 10.000 de persoane, în majoritate homosexuali.

Membrii acestor biserici pretind că în bisericile tradiţionale au fost împiedicaţi să se manifeste, în timp ce alţii susţin că au fost excluşi. În consecinţă, homosexualii au decis să înfiinţeze biserici care să îi accepte pe toţi, indiferent de orientarea sexuală.

Primele critici faţă de aceste biserici „all-inclusive” au venit din partea bisericilor catolice şi evanghelice din Brazilia. Acestea din urmă au afirmat că aceste biserici noi diluează adevărul Bibliei şi sunt apostaziate. În plus, pastorul şi apologetul creştin João Flavio Martinez a declarat site-ului Christian Post că nu cunoaşte niciun caz de homosexuali care au fost excluşi din biserica din care făceau parte. În plus, el a subliniat că atitudinea acestor biserici nu este una de incluziune, ci mai degrabă una de „apostazie şi lipsă de respect”. În timp ce o biserică trebuie să arate iubire faţă de credincioşi, aceasta nu trebuie să îşi „piardă fermitatea şi convingerile”.