Vaticanul sfătuiește africanii să evite „ispita urii”

15

Vaticanul și-a exprimat simpatia faţă de cele douăzeci de victime ale celui mai recent atac asupra unei biserici creștine din Nigeria, însă a solicitat creștinilor să nu cedeze în faţa „ispitei urii”.

Începând cu anul trecut, aproape în fiecare săptămână, în Nigeria au loc atacuri cu bombă asupra creștinilor, iar cele mai multe dintre aceste atacuri sunt puse pe seama grupării islamice fundamentaliste Boko Haram, care dorește instaurarea unui guvern islamic în ţara divizată între creștini și musulmani.

În atacul de duminică au murit 21 de creștini. Părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a condamnat atacurile numindu-le „oribile” și „dezgustătoare”, însă a solicitat creștinilor din regiune să nu cedeze în faţa „ispitelor de a urî” și a exprimat aproprierea Vaticanului faţă de comunitatea de acolo.

Cardinalul Tarcisio Bertone, secretar de stat al Vaticanului, s-a alăturat, notează Christian Post, reclamând că intoleranţa împotriva creștinilor este în creștere, deși „creștinii (…) din ţările africane și din Orientul Mijlociu sunt un factor de echilibru, de reconciliere și unitate, nu de conflict”.