Politicienii miluiesc biserica

20

    Pentru construirea şi repararea lăcaşelor de cult şi pentru sprijinirea activităţilor de asistenţă socială ale cultelor religioase s-a alocat, prin Legea Bugetului de Stat pe 2010, suma de 54 milioane de lei noi. Suma va fi împărţită între 1334 de biserici din întreaga ţară. Anul trecut bugetul alocat a fost dublu, 105 milioane lei noi.

    Pe lista de proiecte depuse la administraţiile locale și ministerul de resort, se găsesc reabilitări de biserici, sfinţiri, construcţii, dezvoltări, achiziţii. Întrucât au început deja să vină banii, pentru unii beneficiari sumele sunt mană cerească, în special pentru politicienii cu interese locale. Pentru alţii, în schimb, sunt un nou motiv de discordie, mai ales în cazul retrocedărilor nefinalizate sau al proceselor nesoluţionate.

    Devenită o ţintă electorală în ultimii ani, Biserica beneficiază de susţinere atât din partea puterii cât și a opoziţiei. Lăcașurile de cult devin tot mai dese în lista de obiective a candidaţiilor pentru funcţiile din administraţia locală, indiferent de religie, de culoare politică sau plasarea la putere ori în opoziţie.

(Sursa: România liberă)