Tot mai multe biserici transmit predici de Crăciun pe internet

125

Anul acesta, sute de biserici din SUA vor transmite predici cu ajutorul internetului cu ocazia Crăciunului, a declarat DJ Chuang, gazda podcastului Social Media Church, citează Reuters.

Fenomenul de răspândire a mesajelor religioase de Crăciun cu ajutorul internetului a devenit o practică tot mai populară în rândul bisericilor americane, crescând de la numai câteva în 2007, la peste 500 de instituţii religioase în prezent.

Megabiserica Saddleback din California, unde predică cunoscutul evanghelist Rick Warren, este una dintre primele instituţii religioase care a îmbrăţișat practica răspândirii predicilor pe internet. În fiecare zi, în timpul săptămânii în care se serbează Crăciunul, biserica va transmite slujbe religioase din oră în oră. De asemenea, în timpul anului, pe site-ul bisericii sunt transmise circa 168 de servicii religioase săptămânal.

Totodată, Biserica Liquid din New Jersey plănuiește să susţină slujba de împărtășanie și în lumea virtuală. Anul trecut, instituţia a pus la dispoziţia enoriașilor servicii religioase online de Crăciun pe YouTube, urmărite de circa 500 de participanţi.

Prin prezenţa lor online, bisericile își propun să ajungă atât la persoanele care privesc cu reticenţă frecventarea slujbelor religioase ţinute în biserică, dar și la cei care s-au mutat departe de parohiile de care aparţineau, ori la aceia care vor să ia parte la serviciile religioase în alte intervale orare afară de cele obișnuite.

Există însă și biserici care nu sunt de acord cu acest mijloc de transmitere a serviciilor religioase. De exemplu, Biserica Metodistă Unită declara că este nevoie de „adunarea fizică a comunităţii" în scopul construirii comuniunii.