Călătorii în supranatural – 2011, sub spectrul realităţilor oculte

74

Anul 2011 debutează cu un interes aparte pentru lumea supranaturală, pentru exorcism, vrăjitorie şi predicţii. Astfel, Vaticanul va fi partener cu Discovery Channel pentru realizarea unui serial a cărui temă principală va fi vânătoarea de demoni.

Serialul se va numi The Exorcist Files şi va aduce în atenţia publicului o serie de cazuri de posedare demonică şi istorii ale unor persoane bântuite de demoni, cazuri investigate de Biserica Romano-Catolică. Episoadele serialului vor conţine şi interviuri cu exorcişti catolici, fiind cunoscut faptul că aceştia apar rar la televiziune pentru a vorbi despre activitatea lor. Difuzarea serialului va începe în primăvara acestui an.

„Vaticanul este un loc unde accesul este extrem de dificil, însă noi le-am explicat că nu vom încerca să le spunem oamenilor ce să gândească", a declarat Clark Bunting, preşedintele postului Discovery. El a recunoscut că a fost sceptic cu privire la acest subiect dar, după ce a discutat câteva ore cu o echipă care investighează cazuri de posedare demonică, şi-a schimbat opinia.

Realizatorii speră că seria TV despre cazuri de posedare demonică va avea succes şi, dacă aşteptările lor vor fi împlinite, se gândesc să treacă la următorul nivel: să filmeze în direct şedinţele de exorcizare conduse de experţii catolici, notează insidetv.ew.com.

Publicaţia The Huffington Post sugerează că realizatorii de la Discovery Channel ar putea să găsească un material bun de exploatat, pe subiectul demoni şi vrăjitori, în România. De asemenea, publicaţia amintită se referă la legea vrăjitoriei , adoptată recent, care le obligă pe vrăjitoarele din România să plătească taxe şi impozite. Este amintit şi scandalul „flăcării violete", când fostul candidat la preşedinţia României, Mircea Geoană a acuzat forţele din opoziţie că l-au atacat cu energie negativă.

Interesul pentru vrăjitorie, preziceri şi lumea supranaturală există însă şi în Mexic. Principalul vrăjitor al Mexicului, Antonio Vasquez Alba, a prezis că popularitatea preşedintelui Barack Obama va scădea dramatic în 2011 şi că acesta nu va fi reales ca preşedinte al SUA. Pentru China, Alba are două veşti: vestea bună este că, în 2011, creşterea sa economică va continua; vestea proastă este că, tot în acest an, China va fi lovită de cutremure puternice şi de uragane.

Alba a prezis că, în 2011, Julian Assange va ajunge la un acord cu Statele Unite. El va renunţa la publicarea de informaţii confidenţiale, iar autorităţile americane îi vor asigura libertate şi beneficii materiale. Antonio Vasquez Alba este cunoscut pentru întâlnirile sale cu presa mexicană, la fiecare început de an, ocazii în care face diverse preziceri pentru următoarele 12 luni, conform Agerpres.