Exerciţiul fizic îndelungat te ajută să ai un creier sănătos

585

Un program regulat de exerciţii fizice, început chiar din copilărie, determină o memorie mai bună şi o funcţionare mai eficientă a creierului, arătă un studiu efectuat de o echipă de cercetători de la King's College, Londra.

Studiul, realizat pe 9.000 de persoane, cu vârste între 11 şi 50 de ani, a evaluat tipul şi nivelul de intensitate al exerciţiu fizic efectuat, iar apoi a măsurat capacitatea de memorare şi de logică a subiecţilor.

Persoanele care făceau sport o dată pe săptămână din copilărie până la maturitate au obţinut un scor mai bun decât cei care făceau sport mai rar. Cele mai bune rezultate le-au avut cei care făceau exerciţii fizice de intensitate ridicată. Astfel, pentru menţinerea creierului tânăr, o persoană cu vârsta între 18 şi 64 de ani trebuie să facă sport de intensitate moderată 300 de minute în fiecare săptămână, informează site-ul Inquisitr.

Concluziile acestui studiu vin după descoperirile unui alt studiu, din Brazilia, care sugera că beneficiile sportului asupra creierului se diminuează chiar după câteva săptămâni de inactivitate.