Capelanul Senatului american se roagă tot mai intens

125

Capelanul Senatului american s-a rugat stăruitor cu ocazia ultimelor sesiuni pentru ca politicienii să ajungă la un acord în privinţa plafonului datoriilor SUA.

Amiralul în rezervă Barry C. Black a fost citat de Washington Post spunând, la începutul crizei datoriilor americane: „Vin valurile peste noi. Suntem obosiţi de luptă și ispitiţi să aruncăm prosopul. Dar renunţarea nu este o opţiune." Pe măsură ce tensiunea s-a acumulat, rugăciunile au devenit mai precise. Pe 20 iulie rugăciunea a fost „Doamne, dă legiuitorilor noștri înţelepciune pentru a ști ce rol au de jucat, păstrând aprinsă sfânta lumină a libertăţii."

Pe 26 iulie, când erau evidente diferenţele de opinie, rugăciunea a fost „Doamne, păzește-i de dezbinare și partizanat. Dă-le putere să creeze punţi de legătură. Dă-le curajul și umilinţa de a face ceea ce este drept, făcându-i conștienţi că Tu ești singurul a cărui plăcere trebuie să o caute." O zi mai târziu rugăciunea a vizat căutarea Domnului pentru sfat, iar după alte două zile rugăciunea s-a concentrat pe conștientizarea consecinţelor nefaste ale lipsei unui acord. În ultima zi rugăciunea sa a fost din apostolul Pavel: „Doamne, dă-le înţelepciunea de a lucra cât mai este zi. Căci vine noaptea când nimeni nu mai poate lucra."

Black este cel de-al 62-lea capelan al Senatului american, primul afro-american și primul adventist de ziua a șaptea care deţine această funcţie. O parte a slujbei lui este aceea de a deschide sesiunile Senatului cu o scurtă rugăciune. După ce Camera Reprezentanţilor a votat ieri acordul privind mărirea plafonului de împrumut al SUA, astăzi este rândul Senatului să facă același lucru. Black va avea din nou ocazia să înalţe o rugăciune pentru aleșii Americii.