Catedrala de Cristal va fi vândută

31

Megabiserica Garden Grove a depus actele de intrare în faliment în octombrie anul trecut. Oficialii bisericii au recunoscut săptămâna trecută că nu reușesc să acopere cele 50 de milioane de dolari datorie, motiv pentru care vor vinde mai multe terenuri din complexul Chrystal Cathedral.

Terenul va fi trecut în leasing timp de 15 ani, iar după patru ani biserica va putea răscumpăra anumite porţiuni importante, incluzând aici catedrala, Turnul Speranţei, o clădire de 13 etaje, cimitirul și zona de intrare a complexului. Singura clădire care nu va mai putea fi răscumpărată este Family Life Center, o clădire de patru etaje care a fost deja scoasă la vânzare.

Catedrala are de achitat datorii de 50 de milioane de dolari către 550 de creditori. Sub conducerea lui Robert Schuller bisericuţa Garden Grove Community Church a crescut din anul 1955 într-o megabiserică cu zeci de mii de vizitatori și milioane de telespectatori ai programelor sale „Hour of Power", bazate pe puterea gândirii pozitive. Schuller s-a retras în 2006, fiind urmat de fiul și fiica sa. Se pare însă că aceștia nu au convins nici comunitatea și nici sponsorii, astfel că în timp megabiserică a acumulat datorii impresionante.