Catolicii și protestanţii germani se unesc pentru a ajuta credincioșii să găsească o biserică

47

În așteptarea sărbătorilor pascale, catolicii și protestanţii germani se unesc pentru a furniza credincioșilor din aceste confesiuni un serviciu inedit: identificarea celei mai apropiate slujbe de o locaţie anume, oriunde în ţară, în orice zi a anului.

„Datele serviciilor de închinare – incluzând aici devoţiunile rozariului, închinarea copiilor, rugăciunile Taizé, împărtășania și serviciile din Săptămâna Patimilor – pot fi accesate cu un singur click de către toţi utilizatorii de Internet," au declarat reprezentanţii Conferinţei Episcopilor Catolici și Consiliul Bisericii Protestante din Germania, care susţin proiectul.

Comunităţile religioase de pe tot teritoriul Germaniei au fost încurajate să ia parte la acest proiect și să introducă informaţiile privitoare la serviciile lor divine în baza de lor de date, care conectează aceste informaţii cu hărţi și fotografii care pot fi accesate și cu ajutorul telefoanelor inteligente, scrie Ekklesia.

Proiectul a fost inspirat de site-uri similare care care au furnizat același tip de serviciu, de Crăciun și Paște, începând cu anul 2000.