Centura Bibliei din SUA se prăbușește

159

„Nu mai formăm majoritatea morală. Sutem doar o minoritate profetică," spune cu dezamăgire Russell Moore, noul președinte al Comisiei pentru Etică și Libertate Religioasă a Convenţiei Baptiste de Sud, din SUA.

Odată, majoritatea morală creștină dicta peisajul social din Statele Unite. Acum încă, probleme precum avortul, căsătoriile homosexuale, libertatea religioasă, cuplate cu apatia creștinilor, a împins cultura americană la extrema dreaptă, scrie Charisma News.

Părerea lui Moore este că nu mai există o poziţie creștină în ceea ce privește marile dileme ale politicii americane. Creștinii se retrag și preferă o abordare introvertită când vine vorba despre factorii care pun în pericol societatea în prezent.

În ceea ce privește avortul, Moore nu are nicio încredere că Washingtonul va rezolva problema. Ar trebui să existe centre creștine „de criză" pentru femeile care sunt convinse că avortul este singura lor opţiune.

Cât despre problema homosexualilor, pastorii sunt cei care ar trebui să vorbească în comunităţile lor despre cum trebuie abordată. Creștinii trebuie să îi iubească pe homosexuali, dar să nu accepte niciun fel de discuţii despre redefinirea căsătoriei.

Moore a declarat pentru Wall Street Journal că „cea mai grea profundă problemă politică va fi să apere libertatea religioasă de asalturile unui guvern secular". Un exemplu ar fi obligarea angajaţilor religioși să plătească pentru contracepţie, sterilizare sau pilula de a doua zi angajaţilor, prin Obamacare.