CMB şi Vaticanul discută despre unitatea bisericilor

67

Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) şi Papa Benedict al XVI-lea au discutat, la sfârşitul săptămânii trecute, despre cum se poate consolida unitatea vizibilă dintre bisericile creştine.

„Am avut o conversaţie prietenească şi deschisă", a declarat Olav Fykse Tveit, secretarul general al CMB. „El [Papa] a accentuat cu amabilitate şi, de asemenea, cu fermitate, importanţa activităţii Consiliului Mondial al Bisericilor şi a lucrării pe care eu sunt chemat, ca secretar general, să o îndeplinesc."

Fykse Tveit i-a vorbit Papei despre rolul important al Bisericii Romano-Catolice în Israel şi teritoriile palestiniene. Bisericile trebuie să devină mult mai vizibile în Ţara Sfântă, a mai precizat secretarul general al CMB.

Biblia ar trebui să fie elementul central în cadrul discursului teologic ca metodă de consolidare a unităţii vizibile a bisericilor, a spus suveranul pontif.

Papa Benedict al XVI-lea a fost membru, în calitatea sa de teolog şi arhiepiscop al Bisericii Catolice, în Comisia pentru credinţă şi ordine a CMB, la începutul anilor 1970. Biserica Romano-Catolică este implicată într-o serie de proiecte ale CMB, precum Comisia pentru credinţă şi ordine şi Comisia pentru Misiune şi Evanghelizare Mondială.

Întâlnirea dintre cei 2 lideri religioşi a avut loc la Vatican şi a durat doar 15 minute, notează ekklesia.co.uk.