Confesiuni dintr-o biserică: „Ne rugam ca oameni să moară”

544

În martie 2009, Libby Phelps Alvarez a părăsit biserica baptistă Westboro (SUA), lăsând în urmă o viaţă marcată de scandaluri, pichetări la înmormântările soldaţilor americani şi mesaje anti-gay controversate.

Acum, după patru ani, Libby, nepoata lui Fred Phelps Sr., fondator şi pastor al bisericii Westboro, a acordat un interviu emoţionant pentru emisiunea NBC, „Today Show", în care descrie viaţa de ură şi intoleranţă pe care a lăsat-o în urmă.

Libby Alvarez povesteşte că ajunsese la un punct în care nu mai putea susţine eforturile anti-homosexualitate ale bisericii. „A existat un moment în care am început să ne rugăm ca anumiţi oameni să moară. Eu nu am acceptat asta, dar eram acolo când s-a întâmplat," citează Huffington Post.

Libby nu este singura care a hotărât să părăsească biserica, care a intrat de multe ori în vizorul presei, fiind criticată pentru acţiunile pe care le organizează. Chiar fiul fondatorului, Nate Phelps s-a desprins de grup şi a vorbit public împotriva celor mai controversate demonstraţii ale bisericii. În decembrie a condamnat public, planurile de pichetare a funeraliilor victimelor masacrului de la şcoala Sandy Hook.