Surprize la recunoaşterea simbolurilor religioase

777

Cei mai mulţi americani au identificat corect steaua lui David ca fiind simbolul religios reprezentativ pentru iudaism, însă nu au reuşit să identifice la fel de bine crucea creştină, semiluna şi steaua musulmane sau aum-ul budist.

Descoperirile surprinzătoare au fost relevate în urma unui sondaj de opinie, efectuat de organizaţia Pew Research Center şi date publicităţii marţi. Astfel, 87% dintre americani au identificat corect steaua lui David ca fiind simbolul iudaismului, în timp ce 5% au identificat-o cu creştinismul, 4% cu budismul şi 2% cu islamismul.

În contrast cu rezultatele de anul acesta, un sondaj asemănător efectuat în 2011 a relevat că doar 42% dintre americani au recunoscut simbolul religios ataşat islamismului, în timp ce 34% l-au asociat cu budismul, 13% cu iudaismul şi 1% cu creştinismul.

În ceea ce priveşte profilul demografic, persoanele cu vârste peste 50 de ani au răspuns mai corect decât tinerii de 18-29 de ani, iar absolvenţii de facultate au dat mai multe răspunsuri corecte decât cei cu studii medii, arată Christian Post.