Consiliul Mondial al Bisericilor sprijină unificarea Coreei

154

Aproximativ 800 de persoane au participat sâmbătă, 2 noiembrie, la „pelerinajul păcii", cea de-a X-a Adunare a Consiliului Mondial al Bisericilor, reclamând unificarea Coreei, după ani de conflicte şi tensiuni între cea de Nord şi cea de Sud.

Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor, reverendul dr. Olav Fykse Tveita, a declarat că cea de-a X-a Adunare care are loc în Coreea de Sud reprezintă speranţa bisericilor din întreaga lume de a vedea o Coree care caută împăcarea şi pacea, notează christianpost.com.

Pelerinajul a constat într-o călătorie la Bell of Peace, Imjingak, loc cu numeroase monumente închinate conflictului din anii 1950. Dr. Jeffery Cooper, membru al Consiliului Mondial al Bisericilor a declarat că inclusiv cei care nu au putut participa la pelerinaj sprijină pe deplin iniţiativa aceasta şi dorinţa de unificare a Coreei. Potrivit lui Cooper, misiunea Consiliului şi a creştinilor, în general, este aceea de fi împăciuitori, aşa cum scrie în Biblie, şi de a ajuta la încheierea conflictului care separă acest popor.

Apelul Consiliului Mondial al Bisericilor, precum şi cel al altor grupuri de unificare a Coreei, se accentuează în contextul în care Coreea de Nord pare că se pregăteşte să dezvolte o rachetă balistică intercontinentală. Prin urmare, Consiliul Mondial al Bisericilor doreşte să se implice în această situaţie, intervenind acolo unde căile diplomatice nu mai dau rezultate.