Crăciunul a venit deja în Venezuela prin decret prezidenţial

59

Nu se știe dacă președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, urmărește fericirea poporului sau propria fericire, după ce a hotărât duminică să înceapă festivităţile de Crăciun, cu mai puţin de două luni mai devreme.

Luminile de Crăciun au fost aprinse la Palatul Prezidenţial, iar toată lumea își va primi bonusurile de Crăciun mult mai devreme, pe 10 și 11 noiembrie. Acest lucru ar trebui să îi facă bucuroşi pe venezueleni, fericirea lor fiind scopul acestor schimbări, conform declaraţiilor președintelui.

Criticii notează însă că mișcarea este suspicios de aproape de alegerile din 8 decembrie, pentru care Maduro s-a pregătit încă din primăvară. Dar Maduro nu va lăsa câteva critici să îi ruineze spiritul de sărbătoare, fie el electoral sau religios.

„Un Crăciun sărbătorit mai devreme este cel mai bun vaccin pentru oricine vrea să inventeze zvonuri, să provoace probleme și violenţă", a declarat președintele într-un discurs televizat.

Mai în glumă, mai în serios, Maduro a vorbit și de planurile de a răspândi fericirea pe toată durata anului, prin instituirea unui „Minister al Fericirii Supreme". „Este o provocare să îl facem un minister, nu?" spune Maduro înainte de a-și îndemna concetăţenii să își trăiască viaţa la maximum. „Acesta este mesajul pe care vreau să îl transmit aici. Haideţi să fim fericiţi și să îi facem și pe alţii fericiţi!" citează Time. Partea bună a lucrurilor este că Venezuala se află constant în topul celor mai fericite naţiuni, chiar prima printre cele din America de Sud.