Convertirea unei femei la creștinism atrage grave repercusiuni

295

Convertirea unei femei la creștinism în Arabia Saudită a adus lovituri de bici și o sentinţă de închisoare pentru cei doi bărbaţi care au ajutat-o în convertirea ei.

Un bărbat libanez a fost condamnat la 6 ani de închisoare și 300 de lovituri de bici pentru convertirea unei femei, iar un alt bărbat saudit a fost condamnat la 2 ani de închisoare și 200 de lovituri de bici, pentru că a ajutat-o să fugă din ţară. Ambii au intentat recurs.

În Arabia Saudită, musulmanilor le este interzis să-și schimbe credinţa, lucru considerat drept apostazie. Propovăduirea altor religii sau practicarea lor este, de asemenea, interzisă. Judecătorii evaluează subiectiv cazurile, în funcţie de interpretarea pe care o dau legii Sharia și nu sunt legaţi de norme fixe, naţionale. Pedeapsa capitală sau cea fizică sunt legale, notează Huffington Post.

Cazul acestei femei a ieșit la iveală anul trecut, când familia ei s-a plâns de faptul că niște colegi de la locul de muncă i-au spălat creierul și apoi au ajutat-o să părăsească ţara cu acte false. În prezent, ea se află în azil, în Suedia.