Coreea de Nord condamnă un misionar la 15 ani de muncă silnică

233

Un misionar american de origine coreeană a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru „crime împotriva regimului" de la Pyongyang, deşi acestea nu au fost numite. Decizia creşte şi mai mult tensiunile între Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord, întrucât nu este prima dată când misionari americani au fost reţinuţi şi condamnaţi în peninsulă.

Pae Jun-ho (sau. după numele american, Kenneth Bae) este un creştin devotat şi un misionar, care a făcut mai multe călătorii în Coreea de Nord pentru a hrăni copiii săraci şi orfanii din ţară. Deşi misionarul a declarat că se face vinovat de „acţiuni împotriva regimului lui Kim Jong Un", activiştii sud-coreeni cred că misionarul de 44 de ani a fost arestat din cauză că a făcut fotografii cu condiţiile inumane în care trăiesc copiii nord-coreeni, arată Associated Press.

Deoarece între SUA şi Coreea de Nord un există relaţii diplomatice, Bae a fost reprezentat legal de Ambasada Suediei în ţară. În ultimii ani, regimul nord-coreean a reţinut câţiva jurnalişti şi creştini americani. De altfel, potrivit celui mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA, Coreea de Nord se află încă pe lista ţărilor în care creştinii sunt foarte des persecutaţi. Se estimează că în închisoarile coreene există între 150.000 şi 200.000 de deţinuţi pe motive religioase sau politice.