Patru super-alimente pentru luna mai

567

Luna mai a venit cu temperaturi de aproape 30 de grade Celsius, cer limpede și fără prea multe ploi, deocamdată. Ceea ce înseamnă că ne bucurăm mai repede decât de obicei alimentele de sezon în pieţe.

Căpșunile sunt un adevărat simbol al vremii călduroase și deja au apărut pe tarabe variantele grecești și turcești. O singură porţie din acest fruct oferă mai multă vitamina C decât o portocală, la un minim de calorii. De asemenea, protejează împotriva atacurilor de cord, a declinului cognitiv și a deteriorării pielii din cauza razelor UV.

Mazărea este bogată în fibre, vitamina A, C și K, care sunt foarte importante pentru sănătatea oaselor și a sistemului circulator. În varianta crudă, care se poate folosi în salate, se găsește mai multă vitamina C decât în mazărea gătită.

Caisele conţin o bună parte din porţia zilnică de vitamina A și C, plus fibre și potasiu, la doar 17 calorii per bucată. De asemenea conţin fier, care în prezenţa vitaminei C este absorbit mai eficient în corp.

Conopida, ca și alte „rude” din familia cruciferelor, este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, care apără organismul împotriva cancerului și atacului cerebral, scrie Huffington Post.