„Creaţia: Pământul este martor”, o redare video spectaculoasă a relatării biblice

740

În mijlocul dezbaterilor care opun creaţionismul și evoluţionismul, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a lansat proiectul „The Creation: Earth is a Witness”, o redare spectaculoasă în imagini video HD a relatării biblice a creaţiei. Filmul de scurt metraj este disponibil online pentru vizionare și download.

Realizat de producătorul adventist Henry Stober, filmul se adresează unei audienţe seculare, deși a fost gândit iniţial ca un proiect local pentru biserica din Nürnberg (Germania), pe care o frecventează Stober. La capătul unei călătorii care a durat patru ani, pe cinci continente, și după un an de studiu al artei fotografice în Canada, Stober a realizat un film care să arate dragostea și puterea creatoare unică a lui Dumnezeu, scrie ANN. Rezultatul a fost atât de impresionant, încât s-a transformat într-un proiect internaţional. „Nu mi-am dat seama de faptul că urma să fie vizionat în toată lumea”, a spus Stober, în vârstă de 46 de ani.

„Creaţia” debutează cu o scenă filmată în Islanda, în care Moise îi arată manuscrisele sale fiului său Gherșom, în timp ce îl învaţă despre creaţie. Între timp, un narator citește din Evrei 11, explicând semnificaţia credinţei în înţelegerea raportului biblic al creaţiei. Următoarele scene se concentrează asupra fiecărei zile a creaţiei, folosind imagini puternice din natură care se derulează în timp ce naratorul citește din Geneza 1:1–2:3.

Iniţiativa Creation project, în care Biserica Adventistă a integrat acest film, beneficiază de un website cu resurse privind creaţionismul – articole, predici, pasaje biblice despre creaţie, clipuri video, povestiri pentru copii și imnuri tematice. Alte componente ale iniţiativei educaţionale includ cartea Beyond Imagination (Dincolo de imaginaţie), studii biblice, broșuri, grila de programe a Hope Channel și zeci de articole din Adventist Review.

Proiectul s-a bucurat de susţinerea unor personalităţi marcante ale Bisericii Adventiste americane – dr. Tim Standish, dr. E. Albert Reece, Ben Carson.

Patru din zece americani cred în creaţionism, conform rezultatelor unui sondaj Gallup. Este cel mai mic procent înregistrat cu privire la acest subiect, începând cu anul 1982.