Creștinii necăsătoriţi se simt ignoraţi în Biserică

104

Creștinii necăsătoriţi se simt marginalizaţi, ignoraţi și singuri în comunitaţile din care fac parte, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

Studiul, efectuat pe un eșantion de 2.754 de persoane înscrise pe site-ul de dating Christian Connection, a revelat că 40% dintre aceste persoane nu simt că fac parte dintr-o familie în cadrul bisericii.

Motivele pe care le reclamă variază de la faptul că se simt ignorate de ceilalţi membri sau se simt tratate diferit în raport cu persoanele căsătorite, ori că sunt privite ca o potenţială ameninţare pentru cupluri.

Unii respondenţi au declarat chiar că se simt consideraţi mai valoroşi de cei din afara bisericii, în timp ce în cadrul comunităţii simt că biserica „nu știe ce să facă cu ei".

David Pullinger, coordonatorul acestui studiu, a afirmat că Biserica ar trebui să ia măsuri pentru ca toţi să se simtă iubiţi și acceptaţi, nu singuri, marginalizaţi sau invizibili, lucru care îi va determina să părăsească biserica. Deși până acum biserica se concentra mai mult asupra nevoilor familiilor, acum este momentul să ţină cont și de nevoile celor necăsătoriţi, al căror număr este din ce în ce mai mare, notează Daily Telegraph.