Creștinii din Orientul Mijlociu se opun unei intervenţii în Siria

366

În timp ce Congresul american dezbate încă posibilitatea unei intervenţii militare în Siria, ca răspuns la atacurile chimice, liderul Alianţei Evanghelice Mondiale avertizează că Orientul Mijlociu creștin nu își dorește acest lucru.

„Există un consens printre liderii creștini din regiune că orice intervenţie militară ar avea un efect negativ asupra creștinilor din Siria", a explicat Geoff Tunnicliffe, secretarul general al Alianţei Evanghelice Mondiale într-o scrisoare adresată Departamentului de Stat, Casei Albe, și Consiliului de Securitate al ONU.

Tunnicliffe a participat la o întâlnire cu aproape 70 de lideri creștini din regiune, prezidată de regele Iordaniei, Abdullah II. „Nu am întâlnit niciun lider la conferinţă care să sprijine intervenţia militară. Cum am putea să îi protejăm pe creștini dacă se schimbă regimul?" citează Huffington Post.

Pastorii creștini din Siria se tem că o schimbare de regim ar însemna acapararea ţării de către islamiști care i-ar forţa pe creștini să părăsească ţara, sau să plătească cu viaţa.