În Vietnam telefoanele creștinilor sunt ascultate

13

    Oficialii vietnamezi achiziţionează aparatură pentru ascultarea convorbirilor pe telefonul mobil ale creștinilor, afirmă organizaţia internaţională de monitorizare a libertăţii creștinilor International Christian Concern.

    „Ori de câte ori o conversaţie internaţională abordează subiecte precum drepturile omului sau libertatea religioasă, conexiunea este întreruptă", afirmă Jeremy Shull, manager regional al ICC. „Este o măsură recentă care are un impact enorm asupra informaţiei pe care reușim să o obţinem din această ţară."

    Mai mult decât atât, în Vietnam ţi se confiscă telefonul și ești pasibil de închisoare pentru deţinerea aparaturii de telefonie mobilă. În vârstă de 31 de ani, K'pa Lot a fost bătut și torturat până la moarte. Vizitele familiei au fost permise, însă sub stricta supraveghere a gardienilor. Rudele nu l-au mai recunoscut pe K'pa Lot în urma torturilor fizice. El a murit în luna martie, iar informaţia a ajuns în SUA abia după o lună.

    Motivele arestului au fost trei: refuzul de a se închina în biserica aprobată de stat, participarea la o demonstraţie pașnică și deţinerea unui aparat de telefonie mobilă.

(Sursa: World Net Daily)