Cum ar trebui să reacţioneze creştinii la imoralitatea din media

151

În mijlocul unei mişcări de redeşteptare naţionale, jurnalistul conservator Jerry Newcombe trage un semnal de alarmă referitor la imoralitatea din mass-media şi din filme, condamnând în primul rand înjurăturile.

Newcombe declară că nimeni, dar în special creştinii, nu ar trebui să se obişnuiască cu profanarea lui Dumnezeu prin înjurături. „Poate că vi se pare că o înjurătură nu e mare lucru, dar nu văd pe nimeni înjurând în timpul unui interviu sau la biserică", argumentează jurnalistul.

În plus, numărul mare de înjurături nu denotă decât nivelul de civilizaţie la care a ajuns naţiunea, definit cu un limbaj limitat şi incapacitatea de a transmite un mesaj oarecare, în orice tip de film, fără a folosi înjurături.

„În timpul epocii de aur a Hollywood-ului, când biserica avea o influenţă mare asupra conţinutului filmelor, actorii se foloseau de talent pentru a transmite mesajul. Acum apelăm la înjurături şi dialoguri subţiri pentru a stârni râsul publicului", arată el.

Dacă însă creştinii ar lua poziţie faţă de asemenea limbaj, refuzând să intre în sălile de cinematograf pentru asemenea filme, Newcombe consideră că regizorii nu ar mai folosi limbajul injurios şi creştinii ar putea, cu adevărat, să determine redeşteptarea naţiunii.