Planul inedit al unei biserici de a atrage noi membri

70

Biserica Calvary Temple din San Diego (SUA) a renunţat la serviciul divin de duminică, în favoarea implicării în comunitate.

În fiecare duminică dimineaţa, strada Calvary Temple se transformă într-o piaţă în aer liber, care atrage sute de oameni și care, de-a lungul anilor, s-a extins chiar până în faţa bisericii, blocând până și accesul la parcare. Dacă prima strategie abordată de pastorul Jack Sampier a fost să se roage pentru ca piaţa să se închidă, a doua strategie a fost să profite de oportunitatea de a arăta dragostea lui Iisus celor din comunitate.

Calvary Temple este localizat în inima unei comunităţi gay, în care o mare parte din populaţie trăiește pe străzi și care este aproape de spitalele majore și instituţii pentru bolnavi mintal. Puși în faţa atâtor oameni care ar putea avea nevoie de Dumnezeu, biserica a început să iasă duminica dimineaţă în piaţă, cu un stand unde de 8 ani de zile oferă gratuit apă, ceai și cafea celor care trec pe acolo. Serviciul divin a fost mutat duminică seara.

La început, oamenii au ezitat să comunice cu membrii bisericii, dar acum mulţi dintre ei mulţumesc pentru oportunitatea de a sta de vorbă cu cineva sau de a se ruga cu cineva. Biserica plănuiește să își extindă prezenţa print expoziţii de artă, activităţi pentru copii și concerte gratuite, conform Charisma News.