Cum luptă o comunitate pentru cele 10 porunci

79

În faţa unui liceu din Connellsville, Statele Unite, există un monument de piatră pe care sunt scrise cele 10 porunci. Monumentul trebuia să fie o inspiraţie pentru elevi, dar unele familii cer să fie mutat.

Monumentul a fost acoperit luna trecută, după ce grupul Americanilor Uniţi pentru Separarea Bisericii de Stat a trimis o scrisoare la directorarul școlii, în numele unei familii care a preferat să rămână anonimă, cerând ca monumentul să fie mutat.

La început, școala a decis să nu intre într-o lungă bătălie legală, dar acum membrii comunităţii cer ca ea să lupte. Astfel că, administraţia școlii a decis în unanimitate să anuleze mutarea și să aștepte litigiul.

Mai mult decât atât, elevii au organizat întâlniri de rugăciune la monument, iar Gary Colatch, un om de afaceri local a făcut postere cu cele 10 porunci și le-a expus la fiecare din cele 10 proprietăţi pe care le deţine prin oraș.

„Singura modalitate prin care putem lupta este dacă toată comunitatea va sprijini iniţiativa noastră și va pune piciorul în prag. Nu aici, nu acum, nu vrem să renunţăm, vrem să luptăm," a declarat Colatch pentru KDKA-TV.