Suplimentele de ulei de peşte nu previn atacurile de cord

123

Administrarea suplimentelor alimentare de ulei de peşte, bogat în omega 3, nu au un impact semnificativ asupra atacurilor de cord, accidentelor vasculare şi nici în prevenirea deceselor cauzate de aceste boli, relevă un studiu amplu publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicilor din Statele Unite ale Americii.

Cercetătorii au analizat 20 de studii clinice care au evaluat sănătatea pacienţilor care au luat suplimente de omega 3, provenite din ulei de peşte. Studiile au fost efectuate în perioada 1989 – 2012 pe un număr de 68.680 de persoane monitorizate timp de un an de zile.

Echipa de cercetători americani a concluzionat că nu există nicio asociere statistică semnificativă între decesele înregistrate şi consumul suplimentelor pe bază de ulei de peşte.

În schimb, consumul de produse bogate în omega 3, precum somonul, are legătură cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu amplu, realizat în 1989, realizat pe bărbaţi care suferiseră un atac de cord şi îşi schimbaseră dieta, a evidenţiat faptul că o dietă bogată în acizi graşi de tipul omega 3 scade cu 30% riscul unui deces în următorii doi ani.