Cuplu pasibil de pedeapsa cu închisoarea pentru că s-au rugat în loc să își ducă la medic copilul

128

Herbert și Catherine Schiable, care cred în vindecarea prin credinţă, au fost acuzaţi de crimă de gradul trei, după ce fiul lor în vârstă de aproape opt luni a murit de pneumonie, după ce ei au refuzat să apeleze la ajutor medical, alegând în schimb să se roage pentru el.

Cuplul din Philadelphia, care aparţine „Bisericii Evangheliei Secolului Întâi", a pierdut doi copii în ultimii patru ani din cauza convingerii că apelarea la ajutor medical modern este un păcat, relatează Christian Post.

 În 2009, cuplul creștin care respinge ajutorul medical ca fiind o insultă la adresa lui Dumnezeu a fost arestat și condamnat pentru uciderea involuntară a fiului lor de doi ani, Kent, care suferea tot de pneumonie. Cei doi au refuzat să-l ducă la spital, unde ar fi putut primi îngrijiri medicala care i-ar fi salvat viaţa.

Ei au fost eliberaţi condiţionat, primind în schimb un ordin din partea Curţii, care le cerea să apeleze la ajutor medical în caz de necesitate. Cu toate acestea, părinţii au ignorat ordinul Curţii, iar fiul lor în vârstă de aproape 8 luni a murit pe 18 aprilie de pneumonie, în timp ce ei se rugau pentru el.

Autorităţile sunt decise să transmită un mesaj foarte puternic împotriva acestui fenomen. Cei doi au fost acuzaţi de crimă de gradul trei, ce poate atrage o pedeapsă de 20-40 de ani. Până pe 12 iunie, când vor avea loc audierile preliminare în acest caz, cei doi vor rămâne în arest.

„Acestea sunt cazuri foarte dificile și triste", a subliniat Steve Crampton, consilier pentru Liberty Counsel, o organizaţie americană axată pe probleme religioase. „Acest caz se află la intersecţia dintre dreptul societăţii de a proteja viaţa unui copil și dreptul părinţilor, atât în ce privește exercitarea religiei, cât și creșterea propriului copil", a adăugat Crampton. Cu toate acestea, „nu există nicio justificare religioasă, nicio autorizaţie care să-ţi permită să faci ce vrei în numele religiei", a conchis el.