77% dintre evanghelici sunt împotriva avortului

28

    Majoritatea creştinilor evanghelici din SUA consideră că avortul este greşit din punct de vedere moral. Potrivit unul sondaj Gallup, comandat de Asociaţia Naţională a Evanghelicilor din Statele Unite (NAE), 77% dintre creştinii după Evanghelie s-au declarat împotriva avortului, scrie The Christian Telegraph.

    Acelaşi sondaj a relevat că 76% dintre evanghelici sunt convinşi că sexul între două persoane necăsătorite este greşit din punct de vedere moral, în timp ce 87% dintre ei cred astfel despre sarcina la adolescenţă.

    Potrivit NAE, pastorii trebuie să acorde o atenţie sporită cazurilor femeilor nemăritate care sunt însărcinate şi se tem că păstrarea copilului le va aduce oprobiul comunităţii din care fac parte.

    Creşterea numărului de avorturi constituie un motiv de îngrijorare şi pentru europeni. Un politican din Catalonia a criticat aspru administraţia regională, reclamând că legislatorii se îngrijorează mai mult de faptul că un taur moare odată la trei zile în urma jocurilor și sărbătorilor specifice, dar trece cu vederea moartea a 57 de copii zilnic, din cauza avorturilor în regiunea Catalonia.