Cele mai multe avorturi au loc în cuplurile necăsătorite

160

Un studiu al guvernului britanic arată că jumătate dintre avorturile înregistrate în Regat provin de la femeile nemăritate, care trăiesc în concubinaj cu partenerii lor.

Pentru fiecare avort al unei femei singure, se înregistrează două avorturi ale unei femei care coabitează cu partenerul ei, iar pentru fiecare avort care survine într-un cuplu căsătorit, se înregistrează trei pentru un cuplu necăsătorit, conform Biroului Naţional de Statistică.

Creșterea numărului de avorturi în cazul femeilor care coabitează cu partenerii lor ar putea fi un rezultat al presiunii financiare din timpul recesiunii, din ce în ce mai multe cupluri tinere neavând o stituaţie financiară care să le permită creșterea unui copil, scrie Daily Mail. Cifrele mai arată și dispoziţia femeilor de a trăi într-un astfel de aranjament, având în vedere că numărul femeilor care se află într-o relaţie de coabitare s-a dublat din 1996, în Marea Britanie.

Situaţia însă nu este nicidecum una locală. Studiile arată că în Statele Unite majoritatea femeilor care avortează au între 20 și 24 de ani și că 83% dintre ele nu sunt căsătorite, conform Federaţiei Naţionale pentru Avort. De asemenea, situaţia începe să se schimbe și în China. Încă din anul 2007, NY Times scria că femeia care face avort în China este tânără și necăsătorită. Doar în urmă cu câţiva ani, profilul era altul, avorturile fiind asociate cu politica copilului unic, care implică cupluri căsătorite, ce aveau deja un copil. Dar pe măsură ce societatea se liberalizează, crește numărul de femei tinere, chiar adolescente, care fac avorturi și care constituie deja o majoritate în Shanghai și în unele părţi din Beijing.