China decide să renunţe la avorturile forţate

163

Din cauza reacţiilor internaţionale, Comisia chineză pentru Populaţie şi Planificare Familială a emis un ordin ce interzice avorturile forţate. Decizia este un pas înainte foarte important pentru protejarea drepturilor omului, o problemă în China.

Explicaţia Comisiei pentru o asemenea decizie, care are un impact semnificativ asupra femeilor chineze, este una încurajatoare. În comunicatul de presă emis de membrii Comisiei se explică faptul că expunerea în media străine a nedreptăţilor comise în China i-a determinat pe chinezi să ia măsuri. În consecinţă, autorităţile au înţeles că nu mai pot fi indiferente, dar nici nu mai pot ascunde adevărul cu privire la violenţele din ţară.

Din cauza politicii care permite familiilor chineze să aibă doar un singur copil, oficialii responsabili cu planificarea familială au apelat la măsuri violente, care includeau răpirea în plină zi a femeilor însărcinate, urmată de otrăvirea intra-uternă a fătului şi lovirea mamei în burtă până la provocarea avortului spontan.

În China se efectuează peste 13 milioane de avorturi în fiecare an. Autorităţile care se ocupă de planificare familială în China, citate de site-ul Christian Post, susţin că politica privitoare la copilul unic a prevenit naşterea a 400 de milioane de copii, de la instituirea ei, în urmă cu 32 de ani.