Cum a schimbat avortul faţa Americii

8

Rapiditatea cu care au dispărut din atenţia publică şi a presei ştirile legate de procesul în care a fost implicat regele avorturilor, dr. Kermit Gosnell, şi binecuvntarea pe care preşedintele Obama a oferit-o celui mai mare furnizor de avorturi din SUA, Planned Parenthood, descriu schimbarea evidentă de atitudine care a avut loc în SUA după legalizarea avortului, în 1973.

În timp ce majoritatea statelor americane permit avortul până la 24 de săptămâni de sarcină (şase luni), dr. Gosnell a avortat şi bebeluşi care depăşiseră acest termen. Şi mai revoltător este că Planned Parenthood doreşte ca avortul să fie legal până la nouă luni.

Aceste atitudini nu denotă nimic altceva decât că în America „a luat naştere o cultură nercisistă, care nu mai respectă viaţa", după cum afirmă Star Parker, activist politic conservator şi editorialist pentru CNN, CBN şi Fox News. Nu doar că la nivel individual viaţa nu mai are valoare, dar a scăzut şi respectul în instituţiile care promovează menţinerea şi protejarea vieţii, continuă Parker într-un editorial pentru site-ul Town Hall.

În 1996, intelectualii de la Brookings Institution au constatat, pentru prima dată, colapsul căsătoriei, din cauza creşterii dramatice a copiilor născuţi în familii ai căror părinţi nu erau căsătoriţi. De asemenea, ideea potrivit căreia copiii trebuie să facă parte numai dintr-o instituţie sacră, denumită căsătorie, a început să se estomepeze.