Mama din „October Baby” are o poveste de viaţă asemănătoare cu rolul

173

Când i-a fost oferit scenariul „October Baby" spre lectură, Shari Rigby nici nu bănuia că povestea din film va fi atât de asemănătoare cu viaţa ei. În film, Rigby joacă rolul mamei biologice a unei tinere care descoperă că a fost la un pas să fie avortată.

„Când am văzut coperta scenariului, pe care era o poză cu actriţa principală, soţul meu mi-a spus 'wow, chiar seamănă cu tine – ar putea fi fiica ta'", a relatat Rigby într-un interviu acordat Baptist Press. „Apoi, pe la jumătatea scenariului mi-am dat seama că este o paralelă la viaţa mea de acum 20 de ani. Ca și personajul și eu lucram ca medic legist. Și și eu făcusem un avort. Aceeași reacţie pe care a avut-o soţul personajului, atunci când a aflat de avort, a avut-o și soţul meu," a povestit actriţa.

Deși scenariștii nu știau nimic despre aceste asemănări, atunci când au aflat, au rugat-o pe actriţă să împărtășească experienţa ei cu lumea. „Cred că din acest motiv Dumnezeu a vrut să am acest rol," a adăugat actriţa.

Ea a mai spus că ceea ce apreciază personal la acest film este faptul că nu trage graniţe sau limite de acţiune ci, mai degrabă, încearcă să adune oamenii în jurul unei teme de discuţie, pe care să o abordeze din unghiuri diferite.