Marşuri ale tăcerii împotriva avortului

39

Studenţi şi elevi din 1.200 de instituţii de învăţământ din SUA şi alte ţări vor protesta împotriva avortului şi vor milita pentru dreptul la viaţă al copiilor cu ocazia Zilei Pro-Viaţă prin Tăcere Solidară în data de 18 octombrie 2011.

Tineri şi copii din întreaga lume vor renunţa la vocile lor în ziua anunţată, în semn de solidaritate cu copiii cărora le este refuzat dreptul la viaţă. Participanţii la protest vor purta banderole roşii la mână şi vor avea gura acoperită cu bandă adezivă. Se vor organiza marşuri de solidaritate cu copiii încă nenăscuţi şi vor fi împărţite pliante prin care tinerii vor explica motivele tăcerii lor simbolice, informează lifesitenews.com.

Ziua Pro-Viaţă prin Tăcere Solidară nu este la prima ediţie, proiectul fiind început în anul 2004. Bryan Kemper, fondator al organizaţiei Stand True, a declarat că, anul trecut, au fost salvaţi de la moarte 31 de copii. De asemenea, potrivit lui Kemper, această iniţiativă a salvat de-a lungul anilor viaţa a cel puţin 500 de copii ale căror mame se gândiseră iniţial să avorteze.

Una dintre elevele care au participat la ediţia din 2010 a Zilei Pro-Viaţă a povestit că, intrând în şcoala unde învăţa, i-a întins unei fete pliantul cu mesajul împotriva avortului. Fata respectivă a mototolit hârtia şi a aruncat-o pe jos însă, după ce eleva care împărţea pliantele s-a îndepărtat, a observat-o pe fată ridicând hârtia şi citind-o. Mai târziu, în cursul aceleiaşi zile, fata respectivă a căutat-o şi i-a mulţumit, spunându-i că avea o programare pentru avort şi că a renunţat la întreruperea sarcinii.

O altă iniţiativă împotriva avortului s-a desfăşurat duminică în peste 1.800 de locuri din Statele Unite. Zeci de mii de persoane au participat la campania Life Chain, formând lanţuri umane şi purtând bannere cu mesaje anti-avort. „Noi credem în valoarea vieţii umane. Aceşti copii nu au voce, aşa că noi le oferim o voce" prin care să se exprime, a declarat Evelyn Kowalak, una dintre participanţii la campanie.

Prima campanie Life Chain a avut loc în 1987, fiind iniţiată de organizaţia creştină Please Let Me Live.

O cercetare realizată de CADI şi IRES la începutul acestui an, în România, a conţinut şi întrebarea: „Avortul este o crimă şi ar trebui interzis?" În timp ce 36% dintre respondenţi au răspuns „nu", 42% au declarat că avortul este o crimă. Alţi 11% au circumstanţiat răspunsul, afirmând că avortul poate să fie considerat o crimă „doar după luna a V-a".

(Foto: Dreamstime)