Montana: niciun avort pentru minore, fără alertarea părinţilor

45

Locuitorii statului american Montana s-au pronunţat marţi în favoarea unei legi care ar obliga clinicile de planificare familială să anunţe părinţii minorelor care apelează la serviciile lor de avort că acestea iau în considerare o întrerupere de sarcină.

Nu mai puţin de 37 e state americane solicită documente care să certifice permisiunea părintelui înainte ca un minor să poată suferi un avort. Montana nu se află pe lista acestor state.

În schimb, 70% dintre votanţii la referendumul legislativ privind această problemă s-au arătat în favoarea legislaţiei care cere medicilor să anunţe părinţii atunci când o minoră cu vârsta sub 16 ani cere să i se facă un avort.

„În Montana, un adolescent mai mic de 18 ani nu îşi poate face un tatuaj sau un piercing fără permisiunea părintelui. Cu toate astea (…) o fată de orice vârstă – chiar şi 12-13 ani – poate face un avort, fără ca părinţii ei să ştie măcar," a declarat Jeff Laszloffy, director la Montana Family Foundation şi un suporter al noii legislaţii, citat de LifeNews.