Mitt Romney a pierdut, dar mormonii au câştigat

79

Mitt Romney a trebuit să înfrunte eşecul la alegerile prezidenţiale americane de marţi, însă biserica de care aparţine a avut, fără îndoială, numai de câştigat, aşa cum punctează Religion News.

„Pentru mulţi Sfinţi ai Zilelor din Urmă a fost o surpriză faptul că un candidat mormon a fost capabil să ajungă atât de departe precum Mitt," a declarat Stuart Reid, mormon şi guvernator republican din Ogden, Utah. Romney „a făcut mai mult decât orice alt individ din istoria recentă a bisericii pentru a împărtăşi publicului general ce este un mormon, prezentând o imagine pozitivă a acestora şi generând un interes fără precedent pentru credinţa noastră," a mai spus Reid.

La fel crede şi Philip Barlow, director al departamentului de Istorie şi Cultură Mormonă de la Universitatea de stat din Utah. „Lumea a putut să vadă că un mormon care candidează la preşedinţie nu este, prin definiţie, un nebun," a punctat Barlow.

„Pentru noi, aceasta a fost o ocazie extraordinară de a descrie amănuţit cine suntem," a declarat Michael Otterson, purtătorul de cuvânt al Bisericii Mormone, pentru Washington Post.

Alţii au mers şi mai departe, spunând că, pentru Biserica Sfinţilor Zilelor din Urmă, a fost chiar mai bine că Romney nu a fost ales preşedinte. În campania electorală Mitt Romney „putea da vina pe consilierii săi pentru minciunile sau interpretările lui greşite", a declarat Jan Shipps, metodist şi expert în istoria mormonilor. „Însă odată ajuns la Casa Albă, ar fi devenit mai responsabil pentru tot ce spune şi face, decât orice alt candidat," a conchis Shipps.