ONG creştin pentru foştii angajaţi ai clinicilor care efectuează avorturi

28

Un fost director al unei clinici de planificare familială din Statele Unite a decis înfiinţarea unei organizaţii de sprijinire a medicilor şi a personalului care a efectuat avorturi, pentru a le facilita ieşirea din industrie.

Abby Johnson (foto) a fost director al unei clinici Planned Parenthood din statul american Texas. Acum ea se ocupă de iniţiativa And Then There Were None („Şi nu a mai rămas niciunul”), o organizaţie nonprofit specializată în reprofilarea personalului medical care a lucrat în „industria avortului”, scrie LifeSiteNews.

„Există sute de organizaţii de sprijire a femeilor şi bărbaţilor care au suferit o traumă după avort”, explică Johnson. În schimb, „nu există absolut niciuna pentru foştii angajaţi ai clinicilor care efectuează avorturi”.

Organizaţia nou-lansată va furniza sprijin emoţional, spiritual, legal şi financiar foştilor angajaţi ai clinicilor, se arată într-un comunicat de presă. Pe lângă consilierea spirituală, foştii angajaţi ai clinicilor vor beneficia şi de sprijin social care să îi ajute să se susţină financiar în perioada de reorientare profesională.

Pe 11 iunie, ONG-ul va organiza primul său webcast internaţional, cu titlul „Dezvăluind minciuna”, în care foşti angajaţi ai unor clinici care efectuează avorturi îşi vor povesti experienţele din timpul activităţii în industria avorturilor.

Mai multe informaţii vor fi disponibile pe site-urile încă nelansate: www.attwn.org şi pe www.exposingthelie.com.