Cercetătorii au inventat cannabisul care nu te droghează

22

Oamenii de ştiinţă din Israel au plantat o cultură de cannabis care arată, miroase şi are acelaşi gust ca planta originală, însă nu induce simptomele asociate cu consumul de marijuana, cauzate de tetrahidrocarbinol (THC).

Compania care a dezvoltat noua specie de cannabis a avut scopul de a neutraliza efectul tetrahidrocarbinolului şi de a creşte efectul unei alte substanţe numită cannabidiol (CBD), responsabilă pentru unele dintre efectele de relaxare şi anxiolitice ale drogului, dar care este benefică pentru diabetici şi pentru cei cu anumite tulburări psihice.

„Mulţi dintre pacienţii noştri care au încercat noua specie de cannabis au venit înapoi, crezând că i-am păcălit şi le-am dat un placebo”, spune Tzahi Klein, şeful departamentului de dezvoltare al companiei producătoare Tikkun Olam, conform AFP.

Descoperirea nu va afecta legea israeliană care interzice consumul de marijuana în afara scopurilor medicale. Conform datelor publicate anul trecut de Centrul Medical Sheba şi Asociaţia Israeliană pentru Cancer, marijuana medicală a fost aprobată pentru aproximativ 6.000 de israelieni care suferă de diverse boli.