Președintele Republicii Chile laudă o fetiţă de 11 ani care refuză avortul după un viol

134

O fetiţă de 11 ani, victimă a unui viol, a fost lăudată de președintele republicii Chile, Sebastian Pinera, pentru că a declarat că s-ar bucura să poată păstra copilul rezultat în urma abuzului comis asupra ei de către concubinul mamei, relatează Christian Post.

Președintele Pinera, al cărui guvern s-a opus abrogării legii care interzice total avortul (chiar și în cazurile de complicaţii medicale, viol sau incest), s-a declarat surprins de „profunzimea și maturitatea" fetiţei.

„L-am rugat pe ministrul sănătăţii să se ocupe personal de sănătatea fetiţei," a declarat recent Pinera, într-un interviu citat de BBC.

„Este în a 14-a săptămână de sarcină, iar ieri ne-a surprins pe toţi cu niște cuvinte care denotă profunzime și maturitate, atunci când a spus că, în ciuda durerii provocate de bărbatul care a violat-o, își dorește să păstreze copilul și să aibă grijă de el," a mai spus Pinera.

Fetiţa, despre care AP relatează că se numește Belen, a spus reporterilor unei televiziuni locale, Canal 13, că „va iubi bebelușul foarte mult, chiar dacă vine de la bărbatul care a rănit-o". „Va fi ca și cum aș avea o păpușă în braţe," a mai spus fetiţa.

Potrivit relatărilor din presă, fetiţa a fost abuzată de concubinul mamei timp de doi ani, până ce bunica ei să raporteze totul poliţiei. Deși concubinul a fost arestat și și-a mărturistit fapta, mama fetei a declarat organelor judecătorești că relaţiile sexuale între cei doi au fost consensuale. Legislaţia din Chile interzice totuși relaţiile sexuale cu minori, în ciuda consensualităţii.