Rabinii evrei critică „epidemia de avorturi”

286

Liderii rabinilor evrei Yona Metzger și Shlomo Amar au făcut un apel la rabinii Israelului pentru a lupta împotriva a ceea ce ei au numit „epidemia de avorturi din ţara noastră".

Mesajul a fost transmis prin intermediul unei scrisori în care se urmărește scăderea numărului de avorturi, „un genocid al sufletelor". În urmă cu trei ani se afla că în Israel au loc aproximativ 50.000 de avorturi anual, dintre care 30.000 sunt nedeclarate. De atunci rabinii s-au sesizat și au început un plan de promovare pro-life.

„Rabinatul Israelului este șocat de aceste informaţii oribile, care arată o adevărată epidemie cu preţul a nenumărate suflete de evrei în fiecare an." În finalul scrisorii rabinii prezintă un plan în trei etape, care să ducă la limitarea avorturilor. Planul cuprinde predicarea paragrafelor din Tora care vorbesc despre nașterea copiilor evrei, încurajarea nașterii în paralel cu descurajarea avorturilor, promovarea și pregătirea unei familii fericite și în final consultarea unui medic.

Rabinii au subliniat faptul că „dincolo de severitatea păcatului" numărul de avorturi „ne întârzie mântuirea." Proiectul vine în contextul în care în perioada aceasta se citește din Tora despre evenimentul din Egipt, când moașele au refuzat să ia viaţa nou-născuţilor evrei.