Rusia deschide clinici unde avortul va fi refuzat

63

O organizaţie rusă pro-viaţă va lansa o reţea de clinici în care femeile vor beneficia de îngrijire pre și post-natală, dar care nu vor oferi posibilitatea de întrerupere a sarcinii, nici servicii de fertilizare in vitro.

Anunţul despre noile clinici a fost făcut cu prilejul conferinţei „Moscow Demographic Summit: The Family and the Future of Humankind", care a avut loc la Moscova. Pe parcursul celor două zile ale conferinţei, participanţii au discutat despre declinul demografic al Rusiei, dar și despre modalităţi de luptă împotriva avortului și a imoralităţii sexuale, informează eni.ch.

Alexei Comov, managerul proiectului, a subliniat că aceste clinici nu vor asigura servicii medicale care contravin învăţăturilor Bisericii Ortodoxe, ale Bisericii Catolice și ale bisericilor protestante tradiţionale.

Reţeaua de clinici va colabora cu organizaţii americane precum Heartbeat International, deţinătoare a unei reţele de centre medicale pro-viaţă.

Comov, care este reprezentant al organizaţiei World Congress of Families în Rusia, a precizat că prima clinică va fi deschisă la începutul lunii august. El a mai spus că medicii care au fost obligaţi să părăsească spitalele sau clinicile unde lucrau, din cauza faptului că au refuzat să întrerupă sarcini, vor fi angajaţi în noua reţea de clinici pro-viaţă.

Rusia este una dintre ţările cu cele mai mari rate ale avortului, iar activiștii pro-viaţă susţin că, de multe ori, femeile din această ţară sunt presate să întrerupă sarcina.

Printre vorbitorii care au participat la conferinţă s-a numărat Janice Shaw Crouse, colaboratoare apropiată a fostului președinte american George H. W. Bush. Aceasta a atras atenţia asupra faptului că atât Rusia, cât și Statele Unite au avut de suferit de pe urma mișcărilor pro-alegere. „Și ce preţ mare plătesc ţările noastre pentru dreptul de a alege: milioane și milioane de copii sunt concepuţi doar pentru ca să moară înainte de naștere", a declarat Crouse.

Evenimentul a fost văzut și ca o formă de apropiere și de colaborare între ortodocșii din Rusia și evanghelicii americani.

Ca urmare a eforturilor Bisericii Ortodoxe din Rusia, începând din toamnă există posibilitatea ca legislaţia să fie revizuită astfel încât să existe anumite restricţii în privinţa avortului.