Studenţii irlandezi la Medicină, chemaţi la practică în clinici de avort

76

Cel mai mare „furnizor" de avorturi din Marea Britanie le oferă studenţilor irlandezi câte o săptămână de practică în clinicile sale de avort.

Programul pus la punct de British Pregnancy Advisory Service, care se va desfăşura în principal la clinica sa cea mai mare, din Londra, va oferi participanţilor „oportunitatea de a vedea din interior care sunt motivele pentru care femeile apelează la avort şi care sunt procedurile pentru executarea lui."

Dr. Richard Lyus, care va fi mentorul studenţilor a recunoscut că BPAS se aşteaptă ca legile din Irlanda privind avortul, să se schimbe pentru a permite mai multe avorturi.

Dar Patrick Buckley, reprezentantul din Dublin al Asociaţiei pentru Protejarea Copiilor Nenăscuţi a criticat programul, sugerând că nu este nimic mai mult decât „oportunism politic". Pentru el, faptul că deja unii studenţi au acceptat propunerea este o cauză de îngrijorare serioasă, la fel ca şi comentariile atribuite celui ce le va fi mentor.

BPAS a trimis o scrisoare către 10.000 de studenţi la Medicină din toată Marea Britanie anul trecut, în speranţa de a recruta noi angajaţi. „Alegerea de a spune da sau nu este una care o facem zi de zi, dar pentru o femeie care se confruntă cu o sarcine neplanificată este o decizie riscantă…discursul se schimbă şi ajutorul vostru este necesar," se precizează în scrisoare, conform Christian Concern.