YouTube a cenzurat un clip pro-viaţă cu 4.000.000 de vizualizări

12

Reţeaua de video-sharing YouTube a cenzurat marţi accesul la clipul unei predici anti-avort ţinute de un pastor brazilian, care a fost văzută de 4.000.000 de utilizatori şi despre care se crede că ar fi avut un impact semnificativ asupra alegerilor prezidenţiale din Brazilia.

Pastorul Primei Biserici Baptiste din Curitiba, Paschoal Piragine Jr. a criticat dur politicile po-avort şi pro homosexualitate ale Partidului Muncitoresc (PT) aflat la conducere în Brazilia, într-o predică ce a fost postată pe site-ul YouTube. Prelegerea care conţine imagini cu bebeluşi avortaţi se încheie cu un apel la a vota împotriva PT. “Nu am făcut asta niciodată ca pastor,” a spus Piragine în finalul predicii. “Niciodată nu am cerut credincioşilor să voteze cu A sau cu B. Dar ce voi face acum este să vă spun împotriva cui să nu votaţi: împotriva oamenilor care promovează nedreptatea.”

Clipul video, vizualizat de 4 milioane de utilizatori, a fost cenzurat de YouTube pentru “conţinut necorespunzător”. Mai mult, mesajul a atras reacţii dure din partea reprezentanţilor PT, scrie Life Site News. Congresmanul Enio Verri, membru al PT, a declarat într-un interviu pentru postul brazilian de radio CBN că pastorul “a păcătuit prin cuvintele sale şi că va trebui să răspundă în faţa comunităţii.” El a adăugat şi că “PT va lua măsurile legale adecvate cât mai repede cu putinţă, fiţi siguri de asta.”

Potrivit analiştilor, clipul a avut o putere semnificativă de influenţă, întrucât sondajele au arătat o scădere dramatică a popularităţii Dilmei Rousseff (candidata PT la prezidenţiale) între alegătorii evanghelici.