Curs de etică al Air Force suspendat pentru religie

21

Air Force a suspendat un curs de etică ce includea personaje și paragrafe biblice, scrie Washington Post.

Deși cursul era predat la baza Vanderberg din California de mai bine de 20 de ani, autorităţile s-au sesizat când a apărut un articol a apărut pe truthout.org. Siteul a obţinut un document powerpoint care includea personaje religioase precum patriarul Avraam, profetul Ioan Botezătorul sau Sf. Augustin. În prezentare se afirma că „sunt multe exemple de credincioși implicaţi în războaiele din Vechiul Testament" sau că „nu s-a văzut niciun sentiment pacifist în istoria centrală a evreilor".

Ideea de bază a cursului era aceea de a oferi justificări și baze etice pentru acţiunile celor care, în urma întregii pregătiri, aveau să intre în teatrele de război ca piloţi pe avioane purtătoare de armament nuclear. „A fost pentru a-i ajuta pe oameni să înţeleagă de ce facem ceea ce facem. În domeniul lansării rachetelor îţi trebuie o hotărâre deosebită pentru a fi capabil să intri și să spui Da, pot să o fac", afirmă David Smith, purtător de cuvânt al departamentului de educaţie și instruire din cadrul Air Force.

Ocazia este o victorie a Military Religious Freedom Foundation, care a oferit documentul pentru Truthout, și care luptă pentru separarea bisericii de stat în serviciul militar. Mikey Weinstein, președintele fundaţiei, a spus că a fost contactat de un grup de 30 de ofiţeri, majoritatea protestanţi sau romano-catolici, care au obiectat cu privire la prezentare.

Air Force a informat că acest curs a fost suspendat și că este în pregătire un nou curs.